Generelle

Randrup + Wass: Kammerater og konkurrenter

Thomas Rasmussen kalder dem ”tvillingerne”. De blev holdkammerater allerede som miniputter. Nu bejler de til den samme plads i Brøndby og får barsk konkurrence af Mikael Nilsson til sommer. Tipsbladet satte Anders Randrup og Daniel Wass stævne og fik også afsløret et par uventede vaner hos de to.

”Har du interview med tvillingerne...?”

Bemærkningen fra Thomas Rasmussen, da denne smutter forbi den lille sofagruppe og op ad trapperne, bliver mødt med et ”hold kæft” fra Daniel Wass og et skuldertræk fra Anders Randrup, der da også lidt tidligere på vej fra træningsbanen giver udtryk for, at han da godt kunne tænke sig at snakke om andet end en mulig rivalisering mellem ham og et år yngre Wass.
”Det er der ikke noget nyt i,” siger han.

De to ligner da også langt mere end rivaler de gode venner, som de er. Både da fotograf Kjærbye lader dem posere sammen – hvor Wass dog frabeder sig kyssescener, bl.a. med henvisning til Randrups nyanlagte, rødlige skæg... –  og da Tipsbladet efterfølgende sætter dem i samtale i den lille smalle sofa uden for omklædningsrummet.

Men det er altså interessant, at to af de unge danske spillere, der får mest spilletid i SAS Ligaen, begge dækker pladsen som højre back og spiller i samme klub. Hvad de i øvrigt også gjorde som helt små i Rødovre-klubben Avarta. Dengang var Randrup dog sweeper og Wass angriber.

Wass har spillet næsten dobbelt så mange kampe i denne sæson som Randrup, der var skadet en stor del af efteråret og igen i optakten til foråret. På det seneste har der været plads til både Wass og Randrup på Brøndby-holdet, da sidstnævnte har vikarieret som venstre back for skadede Thomas Rasmussen, men spørgsmålet er nu, hvem af de to Kent Nielsen vælger, når Rasmussen sandsynligvis er tilbage på holdet mod Esbjerg på søndag.

Et andet spørgsmål på længere sigt er, hvordan U/21-landstræner Keld Bordinggaard vælger at blande kortene, når han skal sammensætte sit hold til EM i Danmark 2011. Han har bl.a. prøvet Wass som højrekant og Randrup på den centrale defensive midtbane, men selv om de begge dækker flere pladser, er det rollen som højre back, de tror, er deres fremtid.

På den korte bane melder det næste spørgsmål sig i Brøndby: Hvad nu når den svenske landsholdsback Mikael Nilsson ankommer til sommer?
”Kent er en yngre generation og ser andre muligheder”

Her og nu er 20-årige Anders Randrup og et år yngre Daniel Wass dog optaget af det fantastiske trekantdrama i toppen af Superligaen med fem spillerunder igen.

Hvordan slutter det, og hvordan ser I på jeres konkurrenter til guldet?

Randrup: ”Jeg bliver nødt til at sige, at vi vinder, og det tror jeg også stærkt på. Men det er utroligt spændende. For spændende næsten.”
Wass: ”Det bliver afgjort når FCK møder både OB og os. Jeg håber på en OB-sejr i Odense, så kan vi nøjes med uafgjort i Parken.”
Randrup: ”OB har spillet rigtig stærkt, syv kampe uden nederlag, så de er stabile, og fysisk har de rigtig meget at byde på. Så de er gode...”
Wass: ”Det siger sig selv, at FCK er et tophold. De har en bred trup med mange gode spillere med mange, der kan score. Bare det at de har Nordstrand på bænken, siger også noget.”