• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Celtic-boss overrasket over Pukki-udvikling: Det kunne man ikke se komme

Foto: Getty Images

Neil Lennon er tilbage som manager for skotske Celtic, og det var netop Lennon, der hentede Teemu Pukki til Celtic i 2013. Angriberen slog dog ikke til, og Neil Lennon erkender, at han er overrasket over den store succes, Pukki nu har.

Af Kenneth Jensen

Fire mål i to kampe i verdens hårdeste liga.

Den tidligere Brøndby-spiller Teemu Pukki er flyvende for tiden for "Kanariefuglene" fra Norwich.

Læs også: Hibernian-manager: Brøndby har ikke gjort Pukki til Superman

Finnen lavede hattrick senest, hvor oprykkerklubben fejede Newcastle til side, og Pukki har bare fortsat den vilde form, der gjorde ham til topscorer i den næstbedste række i sidste sæson.

Selv en træner, der ikke troede på Pukki for år tilbage, letter på hatten.

Neil Lennon, der hentede Pukki til Celtic for fem-seks år siden, er tilbage i spidsen for den store skotske klub efter en afstikker til Hibernian, og han forklarer, hvordan han så Pukki dengang.

- Johan Mjälby og jeg tog over for at se ham spille for Finland, og da vi ankom til det Olympiske Stadion i Helsinki, var der ingen mennesker. Vi var simpelthen taget til den forkerte by. Kampen var i Turku, så vi var nødt til at finde et andet fly og endte med kun at se den sidste halve time.

- Han (Pukki) viste mere end nok til, at vi tog en chance på ham. Han var en ung knægt, der selvfølgelig er blevet meget moden nu. Han havde en tid i Brøndby, og da jeg var manager i "Hibs", spillede han mod os og gjorde det okay, uden at han var eksplosiv.

- Teemu var her (Celtic) i et år og scorede syv mål, og nu er han en af de mest efterspurgte spillere i Premier League. Han har virkelig lagt på, og jeg tvivler meget på, at man kunne have set det komme, siger manageren til The Telegraph.

Da Brøndby i sommeren 2016 mødte Hibernian i Europa League-kvalifikationen, var Neil Lennon ikke specielt imponeret af Pukki.

- De (Brøndby, red.) er ikke Barcelona, og Pukki er ikke nogen Henrik Larsson. Prøv at hør her, han bliver ikke til Superman, bare fordi han er skiftet til Brøndby. Han har de samme færdigheder – gode fødder, okay med ryggen til målet og i dybdeløb, sagde Neil Lennon dengang til scotsman.com.

Nu har piben altså fået en anden lyd, og Neil Lennon bruger nu den 29-årige finne som eksempel på, at spillere nogle gange har brug for tid til at slå igennem. Noget manageren gør, fordi han har solgt profilen Kieran Tierney til Arsenal og hentet erstatningerne Christophe Julien og Boli Bolingoli, der fortsat mangler at slå til.

- Vi afskriver dem for hurtigt. Det er det miljø, vi er i. Det er, som om de skal levere fra dag et, og hvis de ikke gør det efter tre kampe, tror man ikke længere på dem.

- Sådan kan man ikke anskue det. Chris gør det fint. Boli har manglet lidt selvtillid, men han træner godt, og jeg er sikker på, der er mere på vej.

Teemu Pukkis fire scoringer til at starte sæsonen på betyder, at han dele førstepladsen på topscorerlisten med Manchester Citys Raheem Sterling.

Pukki skiftede fra Schalke 04 til Celtic, inden han i sommeren 2014 blev udlejet til Brøndby, hvor daværende sportsdirektør Per Rud vekslede lejeaftalen til en permanent aftale et år senere.

Superliga

Mere Superliga

Fokus