Superliga Torsten Kjems Hansen

Juel Andersen: Alt for meget rod i AGF

Juel Andersen: Alt for meget rod i AGF
Illustration

AGF's Alexander Juel Andersen ser tilbage på en kaotisk sæson, hvor uro, støj og dårlig omtale har presset og påvirket spillertruppen, der nu skal i 1. division.

Af Torsten Kjems Hansen

AGF's nedrykning er på ingen måde gået stille af og har siden det blev en realitet kun været matchet af jubelhistorierne fra de danske mestre i AaB. Det er netop et meget godt billede på, hvor meget opmærksomhed en kub som AGF har i den danske fodboldbevidsthed.

AGF's sæson vil ud over 10 nederlag i træk blive husket for urolige perioder med skriverier om fyringen af Peter Sørensen og inden da om trænerens angiveligt anstrengte fodhold til flere spillere, hvilket blandt andet klubbens tidligere angriber Peter Graulund beskrev i sin bog.

Selv om spillerne i truppen har holdt fuld fokus på at præstere på banen, har det været umuligt ikke at lade sig påvirke af den støj, som den meget negative omtale har ført med sig. Sådan har i hvert fald forsvarsspilleren Alexander Juel Andersen oplevet det oven på sin første sæson i AGF.

- Der har været for meget rod i klubben i forhold til, hvad man kan forvente af en Superliga-klub. Det handler ikke kun om trænerfyringen men også om flere andre episoder, hvor der har været massiv støj og uro omkring klubben, siger Alexander Juel Andersen til tipsbladet.dk.

- Undervejs i sæsonen synes jeg egentlig at vi spillere har været gode til ikke at lade os forstyrre af de mange ting, der har været skrevet og talt om, og det er på ingen måde et forsøg på at fralægge ansvaret.

- Det handler mere om min egen evaluering her efter nedrykningen, hvor jeg tilbageskuende kan se, hvor meget det nok alligevel har påvirket truppen.

Efter søndagens nederlag til Sønderjyske, gav kantspilleren Osama Akharraz udtryk for, at bestyrelsen bar en del af skylden for nedrykningen, da spillerne ikke var blevet givet de rette forudsætninger og havde for mange forstyrrende ting at forholde sig til. Akharraz har siden trukket sine udtalelser tilbage, men signalet ligger ikke langt fra Alexander Juel Andersens.

- Det er ikke fordi, at jeg vil pege fingre af nogle bestemte i og omkring klubben. Det er et blot en samlet oplevelse af alt for meget dårlig omtale og for meget uro omkring klubben generelt. Det har været ekstremt og har til tider været helt ude af proportioner, siger Alexander Juel Andersen.

- Set tilbage har det været umuligt ikke at lade sig påvirke af den slags. Jeg kan ikke nævne en eneste spiller fra truppen, der ikke har gjort, hvad de kunne i  sæsonen. Det ville være nemmere at udpege spillere, der ikke havde gjort nok, men det har ikke været tilfældet. 

- Når man står midt i det, opdager man det måske ikke, men her bagefter, er det nemmere at se, hvor ekstremt meget uroen har fyldt undervejs.

Rykker med ned i 1. division 
Mens flere spillere har kontraktudløb denne sommer og profiler som Casper Sloth og Danny Olsen formentlig bliver solgt i transfervinduet, har Alexander Juel Andersen ingen planer om at forlade AGF efter nedrykningen. 

- Jeg er ikke en af dem, der ser mig selv som for god til at spille i 1. division. Jeg har en lang aftale med klubben, og har været med til at rykke ned. Man er der, hvor man fortjener at være, siger Alexander Juel Andersen, der har kontrakt til sommeren 2017.

- Det bliver helt sikkert spændende at se, hvem der er træner og hvilke spillere, der er her efter sommerferien. Det bliver en kæmpe udfordring, og når vi meget gerne skal til at vinde en masse kampe i næste sæson, kræver det også en vis kvalitet i truppen.

Alexander Juel Andersen kom til AGF i sommeren 2013 efter at være blevet købt fri af AC Horsens, der netop var rykket ud af Superligaen. Nu ser det ud til, at den 23-årige højre back må en tur ned i landets næstbedste række.