Generelle

Den fynske kamp på anden række

Søndag eftermiddag var Tipsbladet på plads til det fynske topopgør i anden division vest mellem himmelstormerne fra FC Svendborg og stræberne fra FC Fyn. I den forbindelse undersøgte vi baggrunden for FC Svendborgs pludselig succes, og om der er plads nok til både FCS og FCF på den fynske divisionshimmel.

Ud over den gode organisation omkring holdet fremhæver Kurt Hansen også FC Svendborgs kollektive indsats og viljen til vinde, som hovedårsagerne til, at klubbens målsætning på 15 point for efteråret for længst er nået.

”Som oprykker har vi den der gejst, og den har vi båret frugt på. Nu har vi 25 point og en kamp i mente og ligger i øjeblikket på den anden oprykningsplads, så det er gået over al forventning.”

Men selv om alt på og omkring det sydfynske hold fungerer godt lige nu, så er træner Kurt Hansen opmærksom på, at der skal forstærkninger til smalle trup, hvis FC Svendborg skal være i stand til at tage det næste skridt.

”Holdet kan godt rykke sig mere, men for at begå sig på et højere niveau, så kræver det forstærkninger. Også at truppen bliver breddere. Lige nu er der en 15-16 spillere inde over truppen nu, så der skal ikke være meget frafald, før det begynder at knibe,” forklarer Kurt Hansen.

Kort før tid afslutter Jesper Luth en FC fynsk magtdemonstration, da han i to omgange tæt inde under mål, får skudt bolden ind bag Svendborgs målmand. 3-0 til de ambitøse fynboer som i deres FC Barcelona inspirerede trøjer næsten også viste Barcelonainspireret fodboldspil søndag eftermiddag på Høje Bøge Stadion i Svendborg.

3-0 resultatet sendet FC Fyn foran deres ø-rivaler i tabellen, og før sidste turneringskamp ligger FC Fyn i teten i den ellers tætte 2. division vest.

Klubberne hjælper kun hinanden
”De var en klasse bedre end os. Omvendt er vi ikke længere fra hinanden end, at hvis vi vinder næste weekend, og de taber, så er vi over dem igen. Men forskellen var markant, og det var lidt skræmmende, for vi byder slet ikke til i det tempo, som de spillede,” var Kurt Hansens vurdering af styrkeforholdet mellem de to hold i søndagens topkamp.

Anders Gerber var meget tilfreds med sit holds indsats, men han var dog ikke meget for at gøre status før sidste turneringskamp mod Hobro i næste weekend. Dog fortalte han, at han var glad for at se den boldomgang, aggresivitet og det forsvarsspil, som han har fået implementeret på holdet i sin første halve sæson som træner FC Fyn-træner.

2. division vest toppes nu af OB - som ikke kan rykke op - efterfulgt af FC Fyn med Randers Freja på tredjepladsen - som heller ikke kan rykke op - og dernæst FC Svendborg.

Men er Fyn stor nok til, at begge hold kan have succes?

Det er sportskoordinator i FC Fyn, Jan Larsen, ikke i tvivl om:

”Svendborgs succes gavner begge hold. Prøv bare at se, hvor meget omtale den her kamp har fået - især hernede.”
Også Svendborgs formand, Jens Bertel Rasmussen, er sikker på, der er plads til dem begge, og han har endda tallene klar.
”Vi ligger jo ikke i sammen ende af Fyn. Vi ligger i en kommune, hvor vi har 60.000 indbyggere. Vi har den der skillelinje ved Ringe midt på Fyn, og når man kigger på de to retskredse, der er på Fyn, så har Svendborg retskreds 162.000 indbyggere. Så hvis vi går efter det, har vi en god støtte.”

Som neutral iagttager er journalist Karsten L. Sørensen fra Fyens Stiftstidende enig med de to herrer. Dog med en lille parentes.
”De trækker ikke sponsorer fra hinanden. Det sydfynske er så isoleret, at det på nuværende tidspunkt ikke er noget problem. Hvis FC Fyn rykker op i 1. division, kan det muligvis godt have en effekt.”
Klokken 16 søndag eftermiddag tripper de kulderamte tilskuere hurtigt ud af Høje Bøge Stadion. Selv om paraplyerne er slået ned, bider vinden endnu hårdere, og de 2838 tilskuere skynder sig hurtigt i læ i deres biler. Journalisterne går omkring det hyggelige klubhus, som mest ligner en gammel træhytte fra Sverige, og får de sidste kommentarer til morgendagens aviser. FC Fyns sejr var overlegen både i cifre og i spil. I dag vandt de den fynske kamp på anden række. +