Video : Tipsbladet
La Liga

Avis: Barca-boss vil lave stor ændring i klubben

FC Barcelona skal drives på en mere bæredygtig måde fremover, hvor det i udgangspunktet skal være slut med gigantiske lønninger. Sådan lyder det i hvert fald fra avisen Sport.

FC Barcelona har i de senere år været ramt af en stor økonomisk krise, som klubben i disse dage forsøger at kæmpe sig ud af. 

En af årsagerne til, at FC Barcelona er endt med en gigantisk gæld, er at klubben i en overgang havde verdens højeste lønbudget. Lionel Messi var selvfølgelig lønkongen, men spillere som Antoine Griezmann, Philippe Coutinho og flere andre har også tjent styrtende. 

Alle tre ovennævnte spillere er væk nu, og fremover er det slut med at tilbyde nye spillere vanvidslønninger i FC Barcelona. Sådan lyder det i hvert fald fra den spanske avis Sport, der skriver, at klubpræsident Joan Laporta vil indføre en stor ændring i klubben.

- Der kommer til at være et lønloft i Barcelona. Joan Laporta har besluttet sig for at indføre et lønloft for nye spillere, der ankommer til Barcelona fra den 30. juni af. Loftet kommer til at lyde på 10 millioner euro [74 millioner kroner, red.]. Enhver, der kommer til Barcelona, må tilpasse sig dette, skriver Sport således.

- Laportas intention er at undgå at gentage det, der skete under den tidligere ledelse, hvor lønudgifterne til truppen eksploderede. Ja, der kan blive kompenseret med nogle variabler, så man kan lokke store stjerner til, men lønloftet bliver sådan, og udgangspunktet er, at der ikke bliver lavet nogen undtagelser. 

Avisen El Mundo kunne sidste år afsløre, at Lionel Messi tjente omtrent en milliard kroner om året i FC Barcelona.