• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Fra leje i PL-klub til gymnasieelev: Det er sjovt at skulle tænke lidt

Alexander Molberg var i sidste sæson udlejet til Premier League-klubben Wolverhampton, og i sommer vendte han tilbage til Hobro IK. Men i sidste uge skiftede han til Dalum IF i 2. division, så han samtidig kunne gøre 3.g færdig.

Af Anders Dehn

Forholdene i Wolverhampton Wanderers er med Alexander Molbergs egne ord "sygt professionelle", og selv U23-holdet havde en kostvejleder, en fodlæge og fire fysioterapeuter. Det samme kan man ikke sige om hans nye klub, Dalum IF, der spiller i 2. division.

Men selv om forskellen på den klub, han tilbragte sidste sæson i, og den klub, han skal tilbringe den nuværende i, dårligt kunne være større, er Molberg glad. Efter han vendte tilbage til Hobro IK fra lejemålet hos Wolves i sommer, havde han ikke udsigt til megen spilletid. Derfor trådte han et skridt eller to ned ad karrierestigen.

Læs også: Hobro ophæver med forsvarsspiller før tid

- Det var bare, fordi jeg savnede at spille fodbold. Jeg gad ikke rigtig bare at træne og ikke spille kampe. I Hobro havde vi heller ikke så forfærdelig mange reservekampe. Nu er jeg jo stadig ung, og man skal jo have lidt spilletid. Så det gav bare mening at tage et skridt ned og måske cutte lidt ned på fodbolden og få styr på ens bagland, eller hvad man siger. Få uddannelse på plads, så man har noget at falde tilbage på, hvis man skulle gå hen og blive skadet, siger Alexander Molberg til tipsbladet.dk.

Han fik en del spilletid på Wolves' U23-hold i efteråret 2018 og forlængede undervejs lejemålet, der i første omgang kun gjaldt til nytår. Foråret bød dog på få chancer, og nu skal han altså finde spilletiden, samtidig med at han er studerende.

Læs også: Hobro-spiller var udlejet til Premier League-klub: Det var bare hjernedødt

Det er dog ikke sådan, at han har droppet sin drøm om at slå igennem i seniorfodbold, men 20-årig Molberg så en god mulighed for at gøre sin skole færdig. I første omgang mangler han et år af gymnasiet, som han netop er begyndt på.

Her skal han gå i en helt normal 3.g-klasse, hvor ingen af de andre kommer fra en klub, der spillede 1-1 mod Manchester United mandag aften. Men selv om Molberg møder ind til dansk, historie eller samfundsfag om morgenen i stedet for at snøre fodboldstøvlerne, gør det ikke noget.

Læs også: Dansker på leje i Premier League-klub: Vi har jo fandme folk til alt

- Det har været sjovt, synes jeg. Komme tilbage og skulle tænke lidt, siger han med et grin.

- Man kan måske godt mærke, at man har stået på egne ben, og det har de andre ikke prøvet endnu. At skulle klare sig selv. Det kommer mig måske lidt til gode, for eksempel med bare at række hånden op i undervisningen. Det er der åbenbart folk, der ikke tør, fordi de er bange for at sige noget forkert. Og i engelsk har jeg selvfølgelig en lille fordel, siger midtstopperen efter et år i England.

Alexander Molberg havde et år tilbage af kontrakten med Hobro IK og kunne have holdt fast i livet som fuldtidsprofessionel. Men han valgte spilletiden og de mere ydmyge rammer i Odense-forstaden Dalum.

Her bliver han genforenet med en lang række tidligere holdkammerater fra ungdomstiden i OB og en cheftræner, Michael "Pep" Jørgensen, som han har kendt, siden han var U12-spiller i den lille by Morud. Og hvis han bare får den håbede spilletid, gør det ikke så meget, at han har sagt farvel til de "sygt professionelle" forhold i Wolverhampton.

- Det har bare været superdejligt at komme til træning. I forhold til Wolves og også Hobro er det ikke helt det samme. Men det er ikke noget, jeg helt går op i. Bare man har et sted at stille sine støvler, og man får lidt tøj, kører det hele, siger Molberg. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus