Højdramatisk pokaldrama: AaB sled sig videre mod Viborg

AaB vadede i chancer og var på trods af det lige ved at ryge ud til Viborg FF i DBU Pokalen, men alligevel gik det nordjyske hold videre efter en intens forlænget spilletid.

Selvom det bare var anden runde, så stod Viborg FF i dag over for AaB i DBU Pokalen torsdag aften. Det endte med stor dramatik, da AaB efter forlænget spilletid sendte Viborg FF ud med en sejr på 5-1.

Der var blot spillet syv minutter, førend Jonas Kamper havde sendt Viborg FF i front. Han modtag en flad og hård på fra baglinjen ved straffesparkspletten, og så var det ingen sag for Kamper at sende bolden i kassen.

Som halvlegen skred frem, pressede AaB mere og mere på, og særligt Kasper Risgård var lige ved at bringe udeholdet på omgangshøjde, da kun en redning fra Viborg FF’s målmand forhindrede ham i at lægge den over i hjørnet.

Efter pausen overlod hjemmeholdet fuldstændig initiativet til AaB, men symptomatisk for nordjyderne kunne de simpelthen ikke finde vej til målet. Det blev eksemplificeret på fremragende vis af Kasper Risgaard, som efter en times spil hamrede bolden på overliggeren.

Som følge af klumpspil i feltet på en dødboldssituation fik AaB tildelt et straffespark, men heller ikke det kunne AaB udnytte. Jakub Sylvestr sparkede til venstre, men den havde Sebastian John i målet læst.

I stedet kom forløsningen dybt inde i overtiden, hvor AaB blev tildelt et friskarp på kanten af feltet. Yann Rolim tog ansvaret på sig, og han fejlede ikke, da han bragede den fladt ned i højre hjørne. Dermed gik kampen ud i forlænget spilletid.

Det blev tydeligt en langt mere taktisk præget affære, hvor begge hold var bange for at blotte sig bagi. Der skulle dog bare gå seks minutter, før Jannik Pohl sendte AaB på sejrskurs. Yann Rolim chippede en bold over målmanden, og så skulle Pohl bare sætte panden på.

To minutter senere var det Jannik Pohl, som lagde den blødt indover, og her var Frederik Børsting på plettet og gjorde det til 3-1.

Kort efter kunne Pavol Safranko løbe bolden over stregen til AaB’s fjerde mål, og i anden halvleg af den forlængede spilletid scorede Kasper Risgård til slutresultatet 5-1.