Generelle

Randrup + Wass: Kammerater og konkurrenter

Thomas Rasmussen kalder dem ”tvillingerne”. De blev holdkammerater allerede som miniputter. Nu bejler de til den samme plads i Brøndby og får barsk konkurrence af Mikael Nilsson til sommer. Tipsbladet satte Anders Randrup og Daniel Wass stævne og fik også afsløret et par uventede vaner hos de to.

De erkender, at de egentlig ikke havde regnet med, at Brøndby ville være så langt fremme i denne sæson:
Randrup: ”Jeg havde ikke forventet, at vi lå så godt. Det har krævet tilvænning med ny træner, men der er store fremskridt at se synes jeg.”
Wass: ”Man håber og drømmer jo altid. Der var ikke nogen der havde regnet med at ligge nummer et i efteråret, men nu kæmper vi for et mesterskab.”

Hvad har trænerskiftet i januar betydet for jer?

Wass: ”Vi har fået en masse nye idéer og ny inspiration fra Kent. Tom og Kent kan man ikke sammenligne...”

Randrup: ”De er begge af den gamle skole, men Kent er en yngre generation og ser andre t  muligheder. Der har været en tilvænningsperiode, men når man ser hans idéer, kan man se, at der er nogle rigtige ting i det. Han har sagt, at der er nogle ting, som han kan se, at vi ikke har været så vant til, men som han vil have, vi skal nu. Han ved, at det ikke sidder på rygraden, og han bliver ved med at arbejde med det. Alle spillere får en god behandling og får at vide, hvad han forventer af dem, så alle er klar over, hvad de skal lave.”

Wass: ”For mig handler det om at blive bedre defensivt. Der har jeg aldrig været den skarpeste kniv. Det har jeg altid fået at vide af mine trænere, men Kent kommer med en masse gode idéer og giver god inspiration.”

Randrup: ”Vi skal være bedre til at spille til vores kant i stedet for at søge at lægge bolde mod den dybe angriber.”

Wass: ”Han vil gerne have os ud i en masse en-mod-en og to-mod-to-situationer og få nogle flere gennembrud på kanten.”

Randrup: ”Der er meget mere småspil, det er ikke det gamle Brøndby-spil med høje kanter. Det er mere kompakt og at vi skal spille os igennem. Det er et anderledes spil, men jeg tror på, at det kan lykkes, og det har vi også set i perioder af kampene.”

Wass: ”Kent har også indført mere fightervilje, hvor der kæmpes til sidste minut. Under Tom havde vi bolden meget mere, men nu står vi rigtig godt kompakt som mod OB, der ikke havde en chance.”

”De prøver at få os til at sige noget ondt om hinanden”
På træningsbanen forinden har Kent Nielsen haft fat i Anders Randrup, som blev trukket til side og forklaret nogle ting. Som det til hver træning sker for flere spillere, hvor Tom Køhlert mere var den iagttagende træner, som valgte andre tidspunkter til at give sine vink til spillerne.

Køhlert er nu så småt startet i sin ny funktion som scout, hvor han bl.a. spejder efter de savnede spillende forsvarere i dansk ungdomsfodbold. Det er ellers blevet lidt af et varemærke for Brøndby, særligt efter Daniel Aggers store gennembrud, og det er også et mantra for unglandstrænerne. Netop Brøndby har i de senere år leveret rigtig mange fremadrettede backer og spillende stoppere til unglandsholdene.

Wass: ”Vi har en offensiv stil, og det er moderne at have gode, offensive backs. Brøndby er gode til at udvikle de spillende forsvarerere.”

Randrup: ”Det er en filosofi, der går hele vejen gennem ungdomsrækkerne.”