Generelle

”Der er intet mellem os”

For få år siden skændtes de offentligt, efter at Erik Rasmussen havde kritiseret AGF’s håndtering af Brian Steen Nielsens sammenstød med Nikolaj Hust. I dag er de ansvarlige for AGF’s ambitioner om en retur til toppen af dansk fodbold og forklarer i et stort interview med Tipsbladet blandt meget andet, hvorfor den gamle episode ikke får negativ indflydelse på deres samarbejde.

Er Eriks udmeldinger om frustrationer i FCM noget, der for AGF gav tvivl om, hvorvidt Erik skulle være AGF-træner?
BSN:
”Næ. Her i klubben ønsker vi, at folk er ærlige, åbne og direkte. Der passer Erik helt perfekt. Erik og jeg kommer til at være helt tætte i det her. Vi står helt sammen i udmeldingerne, både til bestyrelsen og spillertruppen.”
ER: ”Der skal ikke være tvivl om, at vi har kæmpe ambitioner. Sådan har Brian været hele vejen igennem, også som spiller, mens jeg har údviklet mig i den retning af mere eller mindre kringlede veje. Jeg havde rigtig meget imod mig i mit job i FCM, og der viste jeg, at jeg kan få succes med mine ideer. Jeg havde ikke siddet i AGF, hvis jeg havde fået to ottendepladser i Midtjylland. Jeg sidder her, fordi vi har fået to sølvmedaljer og har solgt en masse spillere.”

Du sagde i sommer, at du ville håndtere omverdenens forventninger og meninger anderledes i dit næste job. Gælder det stadig?
ER:
”Helt afgjort. Jeg er allerede begyndt. Jeg følger ikke med i debatten om min person. Det fulgte jeg lidt for meget med i hos FC Midtjylland, og det frustrerede og irriterede mig rigtig meget. I bund og grund skal jeg være hamrende ligeglad med, hvad alle mulige skriver om mig. I kan bare give los, jeg læser det alligevel ikke, ha ha! Alle mulige, der ikke vidste noget om forholdet i klubben, skrev interne historier om forholdet mellem mig og Thomasberg og alt mulig andet. Det irriterer mig, fordi det er utroværdigt og latterligt.”

Hvad har I diskuteret med hensyn til jeres samarbejde?
BSN: ”Vi har talt om, hvilke forventninger, vi har til hinanden. Det, vi talte om på møderne i efteråret, og det, der derefter er sket de første 10-15 dage her i 2009, er helt fantastisk. Folk omkring holdet og spillerne bliver plejet på bedste måde af Erik. Det gør, at jeg kan bruge min energi på andre ting. Vi har afstemt vores forventninger til hinanden, og der kommer ikke til at være noget mellem os. Hvis der opstår problemer, eller vi bliver uenige om noget, tager vi det over en kop øl eller en flaske rødvin. Selv om nogen gerne vil have, at der er eller kommer problemer mellem os, er der det ikke. Og de skal ikke sætte penge på, at det kommer.”
ER: ”Hvis jeg ikke kunne lide Brian, havde jeg aldrig taget jobbet. Jeg har det sådan, at jeg skal have kemi og lyst til samvær med de folk, jeg skal arbejde sammen med omkring holdet. Jeg gider ikke have en dagligdag, hvor jeg ikke vil være sammen med de mennesker, jeg skal samarbejde med.”

Er I ikke markant forskellige som mennesker?
ER: ”Det er svært at sige nu. De værdier, vi havde som fodboldspillere, var vanvittigt forskellige. Men det er ikke det samme som, at man efter fodboldkarrieren ikke kan have nogle værdier og holdninger, der nærmer sig hinanden. Brian og jeg kender ikke hinanden så godt, det kommer vi til over de næste par år. Men vi ved, at vi er enige om den måde, vi forfølger vores mål.”
BSN: ”Ellers kan vi spørge nogle journalister, de lader til at have rigtig meget styr på, hvordan vi har det med hinanden.”
ER: ”Og det er jeg holdt op med at læse om, ha ha!”

Så I er ikke bekymrede om, hvorvidt I kan arbejde sammen?
BSN: ”Overhovedet ikke. Jeg tror, at vi nærmer os hinanden rigtig meget. Jeg er helt enig med Erik i, at vi var helt forskellige som fodboldspillere og så spillet forskelligt. Da jeg hørte om de kommentarer, Erik lavede, tænkte jeg: ”Hvad skal den tosse blande sig for. Han skal ikke blande sig i en anden klub.” Sådan har jeg det generelt, man skal ikke gå op i, hvad der sker i andre klubber. Der er rigeligt at tage sig til i ens egen. Jeg har jo udviklet mig siden da. For at være leder har jeg vendt helt om på mange ting, blandt andet for at håndtere konflikter. Det er nødvendigt i et job som dette. Det er et kæmpe job, hvor jeg nok ikke havde holdt ret lang tid, hvis jeg gjorde tingene, ligesom dengang jeg var spiller.”
ER: ”Du var kompromisløs.”
BSN: ”Ja, det var jeg.”
ER: ”Du kan ikke være en ordentlig chef, hvis du er kompromisløs. Du kan være en god leder på banen, men du kan ikke være en ordentlig chef, hvor du skal finde løsninger og se sammenhængene.”
BSN: ”Nej.”

Så episoden fra 2003 er ikke nogen hindring for jeres samarbejde?
ER:
”Det er et meget godt eksempel. Folk, der kender os rigtigt, og det vil sige på holdet og i bestyrelsen, ved, at det ikke har nogen indflydelse overhovedet.”
BSN: ”Dengang vidste vi ikke end ikke, hvad den anden havde sagt. Der kom nogle citater i en avis. Vorherre bevares. Vi kunne ikke gå op i andet, hvis vi skulle forholde os til alt det, der bliver sagt.”

Diskuterede I, hvordan I skulle håndtere episoden overfor omverdenen, da Erik blev ansat?
ER:
”Vi overvejede at hente Stig Tøfting ind i ledergruppen, så vi kunne få omverdenen til at gå fuldstændig amok, ha ha ha!”
BSN: ”Der var ikke noget, vi skulle opfinde. Vi svarer bare på spørgsmålene, for der er ikke noget i det. Der er intet dårligt imellem os. Vi vil gerne aflive myten, så vi i stedet kan tale om de mange gode ting, der skal ske i AGF.”